Hvad er NFC?

Hvad er NFC-tags?

NFC-tags er egentlig bare en meget lille hukommelseschip med en antenne som gør brug af RFID teknologi. Antennen bruges til at opfange strøm fra scanningsenheden ved hjælp af elektromagnetisk induktion, til at drive chippen, hvorefter chippen og enheden kan danne en forbindelse via antennen. Dernæst kan data læses, skrives, krypteres eller låses.

Hvad RFID?

RFID står for “Radiofrekvens Identifikation”, som er en fælles betegnelse for alle teknologier som udnytter radiofrekvenser til at identificere med. Eksempler på dette kan være til sporing af en bestemt container på en havn, identificere en hund som er blevet væk, en lavinebipper eller scanne en ko for at tjekke hvornår den sidst fik antibiotika.

 

Hvad er NFC?

NFC står for “Nærfeltskommunikation”, og som navnet antyder er den en meget kort afstands (0 til 3cm) form af RFID. NFC er en standard som efterhånden er så vidt spredt at 9 ud 10 nyere mobiltelefoner i dag har NFC hardware installeret, samt næsten alle har op til flere nfc-chips i deres pung, visa-dankort, rejsekort og nøglekort. Men mulighederne er uendelige, lige fra festivalarmbånd til navneskilt system til krydderurter og blomster til rutevejledning i skoven til logsystem for sikkerhedsvagter.

 

Se også video fra mobilsiden.dk:

Og deres artikel her.